Visual 01
Visual 02
Visual 03
Visual 04

STORITVE

 

Splošni pregledi

Podeljena koncesija in pogodba med ambulanto družinske medicine ADM in ZZZS opredeljenim pacientom omogoča brezplačne splošne, oz. nujne preglede. To pomeni, da nudimo oz. opravljamo storitve po pravilih Zavoda za zdravstveno zavarovanja Slovenije (ZZZS). Za storitve ni potrebno plačevati, izjema so le osebe brez zdravstvenega zavarovanja, katere lahko dobijo le nujno medicinsko pomoč.

   

Nujni pregledi

Nujne pregled lahko pacienti opravijo vsak dan v ordinacijskem urniku ambulante. V tem primeru imajo omenjeni pacienti prednost pred naročenimi, izven urnika ambulante pacineti lahko pokličejo 112, oz. se obrnejo na NMP, Bohoričeva 4, Ljubljana.

   

Samoplačniški pregledi

Po dogovoru z zdravnikom opravljamo tudi t.i. samoplačniške preglede, kjer na vašo željo opravimo dodatne diagnostične postopke in si tako lahko pridobite drugo mnenje zdravnika specialista družinske medicine.

   
 

Referenčna ambulanta

Soritev referenčne ambulante je namenjena spremljanju opredeljenih kroničnih bolnikov ambulante ADM iz boleznimi dihal, srca in ožilja, sladkorne bolezni, osteoporoze, depresije, bolezni prostate...in izvajanju preventivnih pregledov pacientov starejših od 30 let.

 

   

Odvzemi krvi za laboratorijske preizkave

Odvzeme opravljamo ponedeljka do petka od 08:00 do 10:00, po predhodnem dogovoru.

Hematološke, biokemijske, imunološke preiskave, ter osnovne teste hemostaze krvi in preiskave urina ter blata, po našem naročilu opravi adria lab.

   

 

Cepljenja

V ambulanti družinske medicine adm, opravljamo cepljenja proti:

 

Cepljenje proti gripi

Sezonska gripa je akutna virusna bolezen, ki ogroža celotno prebivalstvo, predvsem nosečnice, dojenčke, bolnike s kroničnimi boleznimi in osebe starejše od 65 let. Vsakoletno cepljenje nas učinkovito varuje pred simptomi gripe in nenimi neželjenimi posledicami.

 

Cepljenje proti klopnem meningo encefalitisu

Klopni meningo encefalitis je ena najbolj nevarnih virusnih okužb osrednjega živčenja. Prenaša se z ugrizom okuženega klopa.

 

Cepljenje proti pnevmokoknim okužbam

Namen cepljenja proti pnevmokoknim okužbam je zaščititi osebe s kroničnimi boleznimi in stanji, ki povečujejo tveganje za neugoden potek pnevmokokne okužbe.

 

Cepljenje proti tetanusu

Za zaščito pacienta po poškodbi (z osnovnim cepljenjem in imunoglobulini proti tetanusu) se odločimo na osnovi ocene rane in cepilnega stanja pacienta. Tetanus je infekcijska bolezen, ki ga povzroča toksin anaerobnega bacila CLOSTRIDIUM TETANI. Zanj so značilne podajlšane kontrakcije ali krč vlaken.